Babeczki marchewkowe z orzechami

0 (0 ocen)

Zaskakujące "uzdrowione" babeczki z orzechami i cynamonem. Nie są przesadnie słodkie, więc można je podawać dzieciom bez wyrzutów sumienia.

Składniki:

  • Na 30 babeczek:
    4 jajka
    1 szklanka cukru
    2 szklanki mąki
    1 szklanka oleju
    2 szklanki tartej marchewki (ok. 4 sztuki)
    1 szklanka rozdrobionych orzechów
    4 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżeczka cynamonu

Babeczki marchewkowe z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Ciągle miksując dodać olej, mąkę, proszek do pieczenia i cynamon. Do masy dodać marchew i orzechy, dokładnie wymieszać.
  • 2. Na blasze ułożyć papilotki, nakładać po łyżce ciasta. Babeczki piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C. Oprószyć cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy