Babeczki marmurkowe

0 (0 ocen)

Nikt nie oprze się smacznym i kolorowym babeczkom :)

Składniki:

  • 280 g mąki, 1 łyżka proszku do pieczenia, szczypta soli, 115 g cukru, 2 średnie jajka, 250 ml mleka, 6 łyżek oleju słonecznikowego, 2 łyżki kakaa

Babeczki marmurkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babeczki marmurkowe 1. W jednym naczyniu wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier. W drugim jajka, mleko i olej. Połączyć zawartość obu naczyń, wymieszać tylko do połączenia składników. Podzielić na 2 części, do jednaj dodać kakao, wymieszać. Formę do babeczek wyłożyć papilotkami, nakładać na zmianę - po łyżeczce ciemnego i jasnego ciasta. Piec około 20 minut w temperaturze 200ºC.

Komentarze

Podobne przepisy