Babeczki ryżowo-rybne z pomidorkami

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Będą zdrową i pożywnym drugim śniadaniem lub przekąską w ciągu dnia.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka=250 ml
    Składniki:
    2,5 szklanki ugotowanego ryżu brązowego
    Puszka tuńczyka w sosie własnym
    3 jaja
    1/3 szklanki bulionu warzywnego
    Sól, pieprz
    Ponadto:
    Kubeczek pomidorków koktajlowych
    Kilka łyżek ugotowanej ciecierzycy
    Sezam

Babeczki ryżowo-rybne z pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wrzuć ryż, odsączonego z zalewy tuńczyka, bulion i zmiksowane na puszystą masę jaja. Całość połącz w jedną masę, przypraw solą i pieprzem. Masę wyłóż do foremek na muffinki. Piecz około 20 minut w temperaturze 180 stopni. po wystudzeniu babeczki udekoruj połówkami pomidorków, ciecierzycą i sezamem. Smacznego!!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy