Babeczki z kremem truskawowym

0 (0 ocen)

Uwielbiam te babeczki w lecie ze świeżych truskawek... ale szczególnie smakują w zimie ;) Polecam...

Składniki:

  • słodkie babeczki (kruche)

    3/4 kostki masła
    150ml jogurtu naturalnego
    30dkg truskawek (mrożonych)
    5 łyżek cukru pudru

    ewentualnie posypka do dekoracji

Babeczki z kremem truskawowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło odstawić, aby zmiękło. Jogurt wyciągnąć z lodówki, aby miał temperaturę jak masło.
    Truskawki wcześniej odmrozić.

    Następnie truskawki zblenderować, dodać do nich 4 łyżki cukru. Odlać sok.
    Masło zmiksować z 1 łyżką cukru. Stopniowo dodawać jogurt i miksować. Następnie łyżkami dodawać mus truskawkowy.

    Gotwy krem nakładać do babeczek i udekorować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy