Babeczki świnki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Babeczko: Babeczki robimy wg.opakowania
2.Krem: Rozpuść 60g czekolady i pozwól jej ostygnąć do temp pokojowej. Następnie utrzyj ją z 60g masła i 40g cukru pudru na kremową masę. Gotowy krem nałóż na babeczki.
3.Mieszamy masę marcepanową z kilkoma kroplami czerwonego barwnika, tak aby masa uzyskała kolor różowy.Odcinamy kawałek masy, resztę wkładamy do torebki foliowej. Z odciętej masy robimy jedną dużą kulkę wielkości orzecha włoskiego na tułów świnki. Robimy następnie kuleczkę wielkości wisienki i lekko ją spłaszczamy - z tego będzie ryjek. Wy ryjku robimy dwie dziurki.Z czterech małych kuleczek robimy śwince nóżki, z dwóch trójkątów uszka i z wałecaka zakręcony ogonek. Wszystkie elementy przyklejamy do tułowia. Robimy śwince oczka - możemy użyć ciemnej posypki. Bierzemy na babeczkę :)
Komentarze