Babeczki warzywne

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Cudowne maleństwa.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 4 marchewki
    seler
    płat ciasta francuskiego
    0,2 dag żółtego sera
    2 jajka
    200ml śmietany

Babeczki warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W osolonej wodzie gotujemy na półtwardo pokrojoną w kostkę marchew i selera. Kolejno kroimy ciasto francuskie na kwadraty i wkładamy na blaszki na mufiny. Śmietanę mieszamy z jajkami i pokrojonym żółtym serem. Do przygotowanych w blaszce babeczek wkładamy warzywa i zalewamy je przygotowaną masą. Pieczemy ok. 30min. w temperaturze 200C. Najlepiej smakują z ketchupem. Z jednego ciasta wyszło mi 12 babeczek.
    Szybkie, proste i przyjemne danie na każdą okazję.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy