Babeczki wielkanocne kolorowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO:
Mąkę, masło, cukier i żółtka połączyć, szybko zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce. Rozwałkować. Foremki do babeczek wysmarować masłem/margaryną(można sobie to ułatwić topiąc trochę tłuszczu i pędzelkiem smarować foremki), wysypać bułką tartą. Wylepić ciastem (ułatwić to może wycinanie foremką do babeczki ciasta poprzez jej odwrócenie jak wycinanie ciasta na pierogi). Piec w temperaturze około 180 stopni aż sie zarumienią lekko.
2.KREM:
2 opakowania panna cotta przyrządzić według przepisu z opakowania, wystudzić i schłodzić chwile. Przełożyć do szprycy do kremu i wyciskać na babeczki,. Następnie z truskawek zrobić płatki kwiatka, resztę owoców pokroić na kawałki i ułożyć na inne babeczki.
Komentarze