Babeczki z bitą śmietaną

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

pyszne

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • BABECZKI:
    - masło: 100 gramów
    - cukier: 0.5 szklanki
    - jaja: 2 sztuki
    - cukier waniliowy: 1 opakowanie
    - mąka: 0.5 szklanki
    - mleko: 2 łyżeczki
    - sól: 1 szczypta
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    DO DEKORACJI:
    - śmietana kremówka 36% (gęsta): 0.5 szklanki
    - maliny: 12 sztuk
    - mięta - listki: 12 sztuk
    - cukier puder: 1 łyżka

Babeczki z bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babeczki 1.

    1. Masło ucieram z cukrami, dodaje jaja, mleko.
    2. Dodaje mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia i szczypta soli. Mieszam.
    3. W formie do babeczek układam papilotki i każdą smaruje olejem (dno każdej).
    4. Nakładam przygotowana masę i piekę ok. 20 minut. Sprawdzam patyczkiem.
    5. Ozdabiam gdy całkiem przestygną.
    6. Ubijam śmietanę z pudrem i nakładam na babeczki. Ozdabiam malinką i listkami mięty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy