Babeczki z budyniem i jabłkiem

0 (0 ocen)

Pyszne babeczki z nadzieniem budyniowo jabłkowym.

Składniki:

  • Na ciasto - ok. 12 babeczek

    2 szklanki mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3/4 kostki margaryny roztopionej i ostudzonej
    1 szklanka cukru
    5 jaj
    1 łyżeczka cynamonu

    1 budyń śmietankowy lub waniliowy
    1 duże jabłko
    Cukier do smaku

Babeczki z budyniem i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najpierw przygotowujemy budyń wg. przepisu na opakowaniu.

    Jabłko obieramy i kroimy w kostkę, przekładamy do rondelka podlewamy odrobiną wody i zasypujemy cukrem (1-2 łyżki). Gotujemy do miękkości i mieszamy z budyniem. Odstawiamy do przestudzenia.

    Jajka miksujemy z cukrem, dodajemy margarynę, mąkę z proszkiem i cynamon dalej miksując na gładką masę.

    Do papilotek nakładamy łyżkę ciasta, następnie łyżkę nadzienia i pokrywamy resztą masy.

    Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 190' ok. 30 minut.

    Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy