Babeczki z czekoladowym sercem

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszne babeczki

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - mąka: 1 szklanka
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - cukier: 0.5 szklanki
    - śmietana: 0.5 szklanki
    - olej: 3 łyżki
    - jajka: 2 sztuki
    - masło: 100 gramów
    - sól: 1 szczypta
    - polewa czekoladowa: 1 sztuka

Babeczki z czekoladowym sercem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    1. Jaja ubijam z cukrem i masłem, dodaje śmietanę, olej, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz sól.
    2. Foremki do mufinek, wyłożone papilotkami wypełniam przygotowanym ciastem.
    3. Piekę ok. 25 minut w temp. 180C. (najlepiej sprawdzić patyczkiem).
    4. Polewę umieszczam w ciepłej wodzie. Rozpuszczoną polewą robię serduszka na papierze do pieczenia i odkładam do lodówki na 20 minut.
    5. Upieczone babeczki polewam rozpuszczoną ponownie polewą i nakładam na polewę serce z lodówki. /w razie potrzeby można podtrzymać wykałaczką do czasu zastygnięcia polewy, a później usunąć wykałaczkę/

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy