Babeczki z jabłkami

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób

Babeczki z jabłkami z dodatkiem rodzynek, cynamonu i ze szczyptą imbiru.

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki sody
    1/2 łyżeczki cymanonu
    1/4 łyżeczki imbiru
    50 ml oleju
    1/2 szklanki cukru trzcinowego
    1 łyżeczka cukru cynamonowego
    1 jajko
    1/2 szklanki mleka
    szczypta soli
    2 jabłka np. papierówki
    garść rodzynek

Babeczki z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • upieczone babeczki 1. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić wmałe kawałeczki. Na początek wymieszac ze sobą składniki suche czyli mąkę, proszek, sodę , cukry i przyprawy. Do tego dolać olej, mleko, dodać jajko i wymieszać na gładką masę. Dodać pokrojone jabłka, wymieszać łyżką i przekładać do foremek na mufinki. Na wierzch do każdej foremki dodac kilka rodzynek. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok 25 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy