Babeczki z jagodami

0 (0 ocen)

Babeczki na szybko z jagodami ........

Składniki:

  • 15 gotowych kruchych babeczek ( Dan Cake )
    250 g sera białego typu włoskiego
    1,5 łyżki masy krówkowej truflowej
    2 łyżki cukru waniliowego
    3 łyżki słodkiej śmietany
    świeże jagody
    małe listki melisy

Babeczki z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozłożyć babeczki.
    Jagody umyć i odsączyć na sicie.
    Do miski włożyć ser, śmietanę, cukier waniliowy i masę krówkową i mikserem utrzeć gładka masę.
  • 2. Za pomocą szprycy lub zwykłego woreczka foliowego napełnić masą każdą babeczkę.
    Następnie dookoła obłożyć jagodami i po jednej na środku.
    Na koniec babeczki udekorować listkami melisy.

Komentarze

Podobne przepisy