Babeczki z jagodami

0 (0 ocen)

  • 45 min

można je robić również zimą z mrożonych jagód

  • 45 min

Składniki:

  • Składniki na 15 szt.:
    2 szklanki mąki
    2/3 szklanki cukru
    2 jajka
    ¾ szklanki mleka
    10 dag masła
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    1 szklanka jagód (mogą być mrożone)

Babeczki z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuszczam. Jajka miksuję razem z cukrem. Dodaję mleko i przestudzone masło. Mąkę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy łączę ze sobą i powoli wsypuję do płynnej masy. Miksuję na najniższych obrotach. Wsypuję jagody i delikatnie mieszam łyżką. Masę przekładam do papierowych papilotek na ok. 3/4 wysokości i wkładam do blaszki. Wstawiam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piekę ok. 30 minut.

Komentarze

Podobne przepisy