Babeczki z jagódkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Polecam babeczki własnego wypieku. Nie są tak pracochłonne, jak się może wydawać. A jak wyglądają i smakują.

  • 30 min

Składniki:

  • 100g masła
    100g cukru
    1 żółtko
    2 jajka
    100g przesianej mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    100 g jagód lub truskawek, wiśni.

Babeczki z jagódkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miękkie masło utrzeć z cukrem na puch. Dodawać po jednym jajku i ubijać, potem dodać przesianą mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać . Na końcu dodać jagody i wymieszaćbardzo delikatnie. Nakładaćdo silikonowych lub papierowych foremek. (10 sztuk)
    Piec w 180 st. ok. 25 minut. Po wyjeciu z piekarnika mozna posypać cukrem pudrem albo polewą polać. Ja wolę bez niczego. Smakują wyśmienicie.

Komentarze

Podobne przepisy