Babeczki z kokosową śmietanką i truskawkami

0 (0 ocen)

Niezawodne kakaowe babeczki tym razem w wersji ze zdrowszą bitą śmietaną czyli ubitym mleczkiem kokosowym oraz z truskawkami. Niebo w gębie!

Składniki:

  • 10 szt:

    120 g mąki pszennej
    60 g mąki krupczatki
    70 g cukru
    kopiasta łyżka ciemnego kakao (użyłam surowego ale może być zwykłe)
    łyżeczka sody
    190 g jogurtu naturalnego
    pół szklanki oleju
    jajko

    puszka schłodzonego mleczka kokosowego
    łyżka cukru pudru
    5-6 dużych truskawek

Babeczki z kokosową śmietanką i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce mieszamy składniki płynne a w drugiej suche. Łączymy je ze sobą.

    Do papilotek nakładamy ciasto (do 3/4 wysokości foremki).

    Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach ( do suchego patyczka).

    Odstawiamy do ostudzenia.

    Schłodzone mleczko kokosowe chwilę miksujemy aby nie było grudek.

    Dodajemy cukier puder i miksujemy 5 minut na największych obrotach.

    Dodajemy pokrojone truskawki i delikatnie mieszamy.

    Ozdabiamy babeczki.

    Smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy