Babeczki z kremem kokosowym i borówką

0 (0 ocen)

  • 40 min

Urocze malutkie babeczki z kremem kokosowym są "idealne na raz". Borówki można zastąpić każdym innym, najlepiej małym owocem - smakują rewelacyjnie.

  • 40 min

Składniki:



  • spód babeczek:

    mąka 1,5 szklanki
    żółtko 2 sztuki
    cukier puder 2 łyżki
    masło 100 gram

    masa:

    budyń śmietankowy 1 opakowanie
    mleko 2 szklanki
    cukier 3 łyżki
    masło 50 gram
    wiórki kokosowe 1/2 szklanki

    dodatkowo:

    wiórki kokosowe do uprażenia
    borówka


Babeczki z kremem kokosowym i borówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Do robota przełożyć wszystkie składniki na babeczki, wymieszać tylko do połączenia się składników.
    Ciasto zawinąć w folię i na pół godziny schować do lodówki.
    Zimnym ciastem wylepiać foremki, piec 10 minut w 180 stopniach.


  • 2. Rozrobić proszek budyniowy w 1 szklance zimnego mleka.
    Drugą szklankę mleka zagotować z cukrem, do wrzącego mleka wlewać cienkim strumieniem mieszankę budyniową, zagotować.
    Zdjąć z ognia dodać wiórki kokosowe oraz masło, energicznie wymieszać.
    Ostudzić masę.
  • 3. Zimne babeczki napełniać schłodzonym kremem, ozdobić borówką, posypać uprażonymi wiórkami kokosowymi
  • 4. smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy