50 dag mielonego twarogu
20 dag łososia wędzonego w plastrach
2 łyzki posiekanej rzeżuchy
2 cytryny
sok z dużej cytryny
3 łyżeczki żelatyny
sól biały pieprz do smaku
Zioła do dekoracji
Babeczki z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żelatynę rozpuścić w 100 ml wrzątku
Odstawić do wystygnięcia
Ser przełożyc do miski doprawić solą pieprzem i sokiem z cytryny
Dodać rzeżuchę i dokładnie wymieszać
Dodawać do żelatyny ser po łyżce przez cały czas mieszając
4 filiżanki wyłożyć plasterkami łososia tak aby końce lekko zwisały poza brzegi
Napełnić je nadzieniem serowym
Przykryć końcami łososia
Wstawic do lodowki na 3 godziny
Babeczki wyjąć z filiżanek
Ułożyć na talerzykach
Udekorować cytryną i ziołami
Porady
Rzeżuchę można zastapić 2 łyżkami tartego chrzanu i jednym pęczkiem szczypiorku
Komentarze