Babeczki z nadzieniem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Babeczki są pyszne. Piekę je na przyjęcia rodzinne.

Składniki:

  • ● twarda marmolada.
    Ciasto: 30 dag mąki
    ● 15 dag masła
    ● 10 dag cukru pudru
    ● 4 żółtka
    ● łyżeczka proszku do pieczenia.
    Masa: 3 żółtka
    ● 10 dag cukru pudru
    ● 10 dag mielonych orzechów.
    Pianka: 3 białka
    ● 20 dag cukru
    ● galaretka sucha
    ● 1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego rozpuszczonego w łyżeczce wody
    ● posypka do dekoracji

Babeczki z nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagniatamy ciasto. Foremki
    smarujemy masłem i wykładamy
    ciastem. Ucieramy masę.
    Na babeczki wykładamy
    po łyżeczce marmolady i masy.
    Pieczemy na rumiano.
  • 2. Z białek ubijamy pianę, dosypując
    cukier. Stawiamy naczynie
    na parze, wsypujemy
    galaretkę, dodajemy kwasek,
    chwilę ubijamy. Wyciskamy
    piankę do babeczek. Dekorujemy
    posypką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2008

Komentarze

Podobne przepisy