Babeczki z porzeczkami

0 (0 ocen)

Mięciutkie, maślane i mocno owocowe babeczki! Proste i zawsze się udają. Polecam spróbować :)

Składniki:



  • 140 g masła
    120 g cukru
    2 jajka
    1,25 szklanki mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    0,25 łyżeczki sody
    2 czubate łyżki jogurtu greckiego
    200 g czarnych porzeczek

Babeczki z porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszysto. Wbić jajka i zmiksować na jasny jednolity krem.

    Następnie wsypać mąkę przesianą z proszkiem i sodą, dodać jogurt (koniecznie w temp pokojowej) i zmiksować.

    Porzeczki umyć, osuszyć dokładnie i wsypać do ciasta, wymieszać delikatnie łyżką.

    Nałożyć masę do formy wyłożonej papilotkami (12szt wyszło) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec ok. 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy