Babeczki ze śmietaną i jagodami

0 (0 ocen)

Moje dzieci były zachwycone smakiem tych babeczek

Składniki:

  • 100 g masła
    szklanka cukru
    3 jajka
    2 szklanki mąki
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    łyżeczki cukru waniliowego
    60 ml mleka

    masa śmietanowa:
    250 g śmietany kremówki
    łyżka cukru pudru
    kilka łyżek jagód

Babeczki ze śmietaną i jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło i cukier ucieramy na gładką masę. Następnie nie przerywając ucierania dodajemy jajka,cukier waniliowy, proszek do pieczenia oraz mleko i mąkę. Foremki do babeczek wykładamy papilotkami i wlewamy ciasto do połowy wysokości papilotek. Babeczki wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180C i pieczemy około 20 minut. Studzimy.
  • 2. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno a pod sam koniec dodajemy cukier puder. Śmietanę kremówkę przekładamy do szprycy, wyciskamy na babeczki dekoracyjne kleksy i posypujemy jagodami .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy