BABKA BISZKOPTOWA O SMAKU WANILIOWYM

0 (0 ocen)

  • 45 min

Jest pyszna i szybka w przygotowaniu.

  • 45 min

Składniki:

  • 4 jajka,
    1 szklanka mąki pszennej ,
    1/2 szklanki mąki ziemniaczanej,
    margaryna,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    cukier waniliowy,
    olejek waniliowy,
    polewa czekoladowa gotowa

Babka biszkoptowa o smaku waniliowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babka 1. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy. Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Margarynę rozpuszczamy i dodajemy ostudzoną. Dodajemy wszystkie składniki i mieszamy wszystko razem na koniec dodajemy olejek waniliowy. Ciasto przekładamy do formy posmarowanej bułka tartą i margaryna. Po upieczeniu polewamy polewą gotową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy