Babka biszkoptowa z czekoladą

0 (0 ocen)

Łatwa, szybka, smaczna.

Składniki:

  • 6 jaj
    25 dkg mąki
    25 dkg cukru
    1 cukier waniliowy
    3/4 szkl. oleju
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżka kakao
    gotowa polewa czekoladowa

Babka biszkoptowa z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka oddzielić od białek , ubić na sztywną pianę , porcjami dosypywać cukier i cukier waniliowy , ubijać do rozpuszczenia się cukru . Dodać żółtka cały czas ubijając wlewać olej, mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia powoli dodawać do ubitej masy jajecznej , delikatnie wymieszać, podzielić na dwie części , do jednej dodać kakao.Formę na babkę wysmarować olejem i posypać bułką tartą, przelać ciasto jasne, na jasne kłaść łyżką ciasto ciemne . Piec około 50 minut w temp. około 180 st. C . Po wystudzeniu polać polewą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy