Babka budyniowa

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Na świątecznym stole nie może zabraknąć babki budyniowej.

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - budyń waniliowy: 2 sztuki
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - kostka margaryny: 1 sztuka
    - jajka: 8 sztuk
    - cukier: 1 szklanka
    - mąka luksusowa: 2 szklanki
    - masło śmietankowe: 2 łyżeczki
    - tłuszcz i bułka tarta do foremki: 2 łyżeczki

Babka budyniowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babeczka budyniowa 1. W misce mąkę wymieszaj z budyniem i proszkiem do pieczenia, margarynę połączyć z cukrem, żółtkami i
    ubij na jedolitą masę, dodaj stopione, ochłodzone masło, pianę ubitą z białek, zamieszaj i przełóż ciasto do foremki
    wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Włóż do gorącego piekarnika na godzinę w temperaturze 180 C

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy