Babka cynamonowa z migdałami

0 (0 ocen)

  • 55 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zrobicie je w kwadrans, polecam dla niezapowiedzianych gości.

  • 55 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    3 jajka
    100 gramów cukru kokosowego
    1/2 szklanki oleju rzepakowego
    150 ml mleka
    300 gramów mąki pszennej
    Łyżka proszku do pieczenia
    3 łyżki cynamonu
    2 łyżki płatków migdałowych
    Ekstrakt waniliowy

    Dodatkowo:
    masło i bułka tarta do formy, cukier puder

Babka cynamonowa z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ucieram z cukrem na jasny krem, dodaję wanilię i olej. Łączę składniki dodając partiami mleko. Przesiewam mąkę z proszkiem do pieczenia, łączę z ciastem.
    Keksówkę smaruję masłem i wysypuję bułką tartą. Wylewam 1/3 ciasta, posypuję łyżką cynamonu, na to znów wykładam połowę pozostałego ciasta, posypuję cynamonem, wylewam pozostałe ciasto na wierzch, posypuję cynamonem i płatkami migdałów. Babkę piekę 40 minut w 180 stopniach.
    Po upieczeniu posypuję cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy