Babka herbaciano - miodowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Pyszna babka o połączeniu dwóch smaków herbaty i miodu. łatwa w przygotowaniu. Idealna na chłodne popołudnie.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:


  • - 1 saszetka mocnej herbaty
    - 1 szklanka mleka
    - 15 dag margaryny
    - 100 g cukru
    - 25 dag mąki
    - 2 jajka
    - 10 dag miodu
    - 1 łyżeczka cukru waniliowego
    - 2 łyżeczki proszku

Babka herbaciano - miodowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mieszanie margaryny 1. Herbatę, dodajemy do mleka gotujemy następnie odkładamy do ostudzenia. Mąkę przesiewamy, mieszamy z proszkiem i cukrem waniliowym. Ucieramy margarynę z cukrem na puszystą masę. dalej ucierając dodajemy stopniowo jajka.
  • Dodanie mąki i mleka 2. Następnie wlewamy miód. Miksując w trzech porcjach dodawać na zmianę mąkę oraz mleko z herbatą
  • Pieczemy 3. Ciasto przelewamy do natłuszczonej blaszki - pieczemy 60 minut w temperaturze 180.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy