Babka kakaowa

0 (0 ocen)

Delikatna, puszysta po prostu pyszna

Składniki:

  • 5 jaj
    2 szklanki mąki pszennej
    1 szklanka cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżeczki kakao
    1/2 szklanki oleju
    2-3 łyżki dżemu porzeczkowego
    cukier puder do posypania

Babka kakaowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijam z cukrem na puch, dodaję mąkę z proszkiem do pieczenia, a potem olej. Wsypuję kakao, a na końcu dodaję dżem. Formę z kominkiem smaruję masłem, posypuję bułą tartą i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180' C na 45-50 minut. Upieczoną zostawiam na kilkanaście minut w piekarniku. Potem wyjmuję ,a kiedy ciasto odstaje od ścianek blaszki przekładam na deseczkę i posypuję cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy