Babka kokosowo - kakaowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Pyszna babka która super sprawdzi się na wielkanocnym stole :)

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 6 jajek
    6 łyżek mąki
    6 łyżek mąki ziemniaczanej
    margaryna
    1 szklanka cukru pudru
    2 łyżeczki proszku
    1 szklanka wiórek kokosu
    3 łyżki kakao

Babka kokosowo - kakaowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem dodajemy żółtka . Białka ubijamy dodajemy do masy na przemian z mąkami . Na końcu dodajemy proszek Odkładamy 5 łyżek ciasta dodajemy do niego kakao i mieszamy . A do reszty ciasta kokos . Formą smarujemy margaryną nakładamy jasne ciasto a następnie ciemne . Pieczemy około 50 minut w 180 stopniach .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy