babka łaciata

0 (0 ocen)

  • 20 min

super smakuje

  • 20 min

Składniki:

  • 7 jajek, ok 3 szklanki mąki, 2 łyżli kakao, 2 łyżeczki proszku do pieczneia, szklanka oleju, szklanka letniej wody, pół szklanki cukru, cukier waniliinowy.

Babka łaciata - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. jajka zmiksować z cukrami do białości na pulchną mase, dodać olej oraz wode cały czs ucierajac mikserem. Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia. Ciasto podzielic na 2 cześci , do jednej dodać kakao. Ciasto powinno mieć gęstą konsystencje. Ciasyo wylewać do blaszki na przemian, raz łyżka jasnego , raz ciemnego.

Porady

gdy ciasto będzie odstawać od brzegów nakłóć patyczkiem na srodku i zobaczyć czy w środu jest upieczone.

Komentarze

Podobne przepisy