Babka orzechowo – cynamonowa z czekoladą

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszna mięciutka, wilgotna i mocno orzechowo - czekoladowa:))) Zniknęła w mig:) Bardzo polecam

  • 15 min

Składniki:

  • Forma z kominem
    Składniki:
    4 jajka
    ¾ szklanki maślanki
    150g zmielonych orzechów
    150g margaryny
    200g mąki
    150g cukru
    80g czekolady
    32g cukru waniliowego
    1 łyżeczka cynamonu
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

Babka orzechowo – cynamonowa z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzeć z cukrami na puszystą masę, wbijając kolejno całe jajka. Gdy masa stanie się gładka i jednolita wlać maślankę i wsypać wymieszaną mąkę z orzechami proszkiem i drobno posiekaną czekoladą. Ciasto przelać do blaszki posmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Piec ok. 50 – 60 minut w 180 sopniach.

Porady

Zamiast zwykłej czekolady użyłam tutaj pokruszonej figurki czekoladowej z ostatnich świąt.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy