Babka parzona

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Na świąteczny stół

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jajka
    100 g masła
    1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
    1/2 szklanki mąki krupczatki
    1 budyń waniliowy
    1/2 szklanki cukru pudru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

Babka parzona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Całe jajka ubić z cukrem na puch, dodać przesiane mąki z budyniem i proszkiem do pieczenia. Zmiksować i wlać gorące masło, zmiksować na jednolitą masę. Formę do babki posmarować tłuszczem i obsypać mąką krupczatką. Masę wlać do formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 35 minut. Po upieczeniu wyjąć  z formy i posypać cukrem pudrem. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy