Babka piernikowa

0 (0 ocen)

Piernik w nietypowej formie. Upieczony w formie do babki. Wilgotny i smaczny, bardzo prosty i szybki w przygotowaniu.

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
    3/4 szklanki cukru
    1 szklanka oleju rzepakowego
    1 jajko
    1 szklanka mleka
    4 łyżki konfitury wiśniowej
    2 łyżki kakao
    2 łyżeczki przyprawy do piernika
    1 łyżeczka sody oczyszczonej
    szczypta soli
    1 tabliczka czekolady
    wiśnie kandyzowane

Babka piernikowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki dokładnie miksujemy.
  • 2. Masę przelewamy do formy wysmarowanej tłuszczem.
  • 3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni, z termoobiegiem przez około 40 minut.
  • 4. Polewamy rozpuszczoną czekolady. Układamy kandyzowane wiśnie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
piernikowa babka

4.84 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Choinka piernikowa