BABKA PIWNA

0 (0 ocen)

  • 60 min

ZNIKA Z TALERZA ZANIM ZDĄŻY WYSTYGNĄĆ

  • 60 min

Składniki:

  • 3 SZKLANKI MĄKI
    1,5 SZKLANKI CUKRU
    1 SZKLANKA JASNEGO PIWA
    1 SZKLANKA OLEJU
    4 JAJKA
    2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
    1 CUKIER WANILIOWY

Babka piwna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. JAKA UCIERAMY Z CUKREM NA PUCH.UCIERAJĄC STOPNIOWO DOSYPUJEMY MĄKĄ WYMIESZANĄ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA.,ORAZ CUKIER WANILIOWY .NA KONIEC DODAJEMY PIWO .CIASTO WLEWANY DO FOREMKI POSYPANEJ BUŁKĄ TARTĄ.PIECZEMY W TEMP,60 STOPNI PRZEZ 40 MINUT.PO UPIECZENIU POSYPUJEMY CUKREM PUDREM.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy