Babka waniliowa z pomarańczą.

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Prosta babka, która uda się każdemu.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 4 duże jajka
    2 szklanki mąki tortowej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 szklanka oleju
    1 szklanka cukru
    1 laska wanilii
    1 budyń waniliowy
    100 g skórki pomarańczowej

Babka waniliowa z pomarańczą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka miksujemy z cukrem, aż masa zgęstnieje. Do osobnej miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem. Zmniejszamy obroty miksera i powoli wsypujemy kolejno: mąkę, ziarna z laski wanilii oraz skórkę pomarańczową. Wlewamy olej i miksujemy do momentu aż masa będzie gładka
    Tradycyjną formę na babkę smarujemy margaryną i wlewamy do niej ciasto. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 160 stopni przez około 50-60 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy