Babka z dużą ilością...smaku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Hmmmm, w sumie ciężko napisać jaka to babka, bo może być z......cukinią,...orzechami,...kakao,...lukrem cytrynowym.Jedno jest pewne - pycha, pycha, pycha...A do tego samo zdrowie

  • 30 min

Składniki:

  • mąka pełnoziarnista pszenna, 1.5 szklanki

    palma z murzynkiem, 150g

    orzechy włoskie, 100g

    cukinia, 250g

    kakao, 4 czubate łyżki

    cukier brązowy nierafinowany,3/4 szklanki

    woda, 1/2 szklanki

    3 jajka

    proszek do pieczenia, łyżeczka

    Opcjonalnie: polewa - wymieszać ze sobą 10 łyżeczek cukru pudru i 5 łyżeczek soku z cytryny

Babka z dużą ilością...smaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wypieki_idealne 1. Margarynę rozpuścić w garnku. Dodać cukier, kakao i wodę. Mieszać na wolnym ogniu, aż powstanie gładki płyn. Ostudzić. Dodać żółtka jajek. Wymieszać. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia Wszytko zmiksować na jednolitą masę.

    Białka ubić na sztywno, dodawać partiami do ciasta. Delikatnie mieszać. Na końcu dodać starkowaną na dużych oczkach cukinię oraz posiekane orzechy włoskie.

    Ciasto przelać do formy i piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180-200st.C ok. godziny.

    Przestudzić, wyjąć z formy. Polać lukrem Udekorować połówkami orzechów.

Notka redakcyjna

KHWS_01-2015

Komentarze

Podobne przepisy