Babka z jabłkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Polecam na każdą okazję, ale zwłaszcza na święta.

Składniki:

  • ● 200 g margaryny
    ● 160 g cukru
    ● 4 jajka
    ● 2 łyżeczki pr. do pieczenia
    ● 300 g maki
    ● 5 łyżek mleka
    ● łyżeczka cynamonu
    ● cukier waniliowy
    ● bułka tarta
    ● jabłko

Babka z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłko kroimy w kostkę i obtaczamy w bułce tartej. Margarynę topimy. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy mąkę, proszek, mleko, cynamon i cukier waniliowy.
  • 2. Białka ubijamy na sztywna pianę i delikatnie mieszamy z ciastem. Powoli wlewamy tłuszcz, dodajemy jabłka. Ciastem wypełniamy formę na babkę (śr. 20 cm, wys. 10 cm) i pieczemy ok. 50 minut w 180 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2015

Komentarze

Podobne przepisy