BABKA Z ORĘŻADĄ-ZEBERKA

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

JEST ZNAKOMITA,PUSZYSTA,BARDZO CZĘSTO PIEKĘ DLA TATY GDYŻ JĄ UWIELBIA.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 4 jaja
    3/4 szklanki oleju
    2/5 szklanki mąki Poznańskiej
    1 szklanka oanżady (żółtej lub pomarańczowej)
    3 łyżki kakao
    3 łyżki mąki
    1 szklanka cukru

Babka z orężadą-zeberka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • BABKA NA ORĘŻADZIE-ZEBRA 1. Białka ubić na sztywną piane i stopniowo dodawac : cukier, żółtka, mąke z proszkiem do pieczenia, a na koniec olei i oranżade. Ciasto podzieclić na 2 części do jednej dodac 3 łyżki mąki, a do drugiej 3 łyżki kakao. Wybieramy tortownice do babek z dziurką na środku, Smarujemy ja margaryną i posypyjemy bułką tartą. Na środek tortownicy kładziemy po 3 łyzki ciasta białego naprzemian z ciastem ciemym używająć osobnych łyżek. Nie rozsmarowujemy ciasta! ! Wstawiamy do dobrze nagrzanego piekarnika i piec ok 1 GODZ

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy