Bagietka studencka

0 (0 ocen)

  • 15 min

Jestem blogerem, który cały czas dąży do tego, aby przygotowywać tanie dania, które mogliby jeść studenci z akademików. Pewnego razu na maila dostałem wiadomość. Pewna osoba napisała, że szuka alternatywy do bułki z automatu. Tak zrodziła się moja bagietka, która znalazła uznanie wśród żaków.

  • 15 min

Składniki:

  • - 1 bagietka
    - 3 łyżki sosu słodko-kwaśnego
    - 3 łyżeczki kukurydzy konserwowej
    - 6 średnich pieczarek
    - 2 pomidorki cherry dla ozdoby

Bagietka studencka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bierzemy bagietkę i wycinamy ją od góry w ten sposób, aby powstawała nam łódka.
  • 2. Smarujemy środek bagietki sosem słodko-kwaśnym.
  • 3. Wkładamy do środka 3 łyżeczki kukurydzy konserwowej.
  • 4. Smażymy na patelni pieczarki. Najlepiej na tzw. chrupkę.
  • 5. Dodajemy do bagietki pieczarki.
  • 6. Wierzch wykładamy czterema połówkami pomidorków cherry.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy