Bagietka z domowym serem topionym

0 (0 ocen)

  • 10 min

Robicie w domu ser topiony z twarogu - jest pyszny

  • 10 min

Składniki:


  • 2 szt bagietki
    1/2 kg twarogu
    2 łyżeczki sody
    Sól morska
    pieprz kolorowy ziarnisty


Bagietka z domowym serem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bagietki lub inne bułki przekrawamy na pół i wyciągamy środek. Twaróg używamy swojski lub na wagę. Najlepszy jest twaróg stary który ma ok 4-5 dni. Wtedy kruszymy go do miski solimy i dodajmy sodę .Mieszamy nakrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce.
  • 2. Po kilku dniach na serze pojawia się jakby topiony serek - u nas nazywamy to smarkaty. Wtedy do misce postawionej na parze podgrzewamy ten serek , mieszając- tak powstanie serek topiony. Wlewamy go do miseczki z bułki i ozdabiamy pieprzem kolorowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy