BAGIETKOWE MINI HOT-DOGI

0 (0 ocen)

  • 20 min

Idealnie sprawdzają się jako przekąska.

  • 20 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI PODSTAWOWE:
    jedna średnia bagietka
    jedno małe pętko kiełbasy podwawelskiej
    czerwona papryka

    CZWARTY SKŁADNIK:
    ser żółty - 40 g

    DODATKI:
    niewielka ilość ketchupu
    sałata do dekoracji

Bagietkowe mini hot-dogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bagietkę przekrawamy na dwie równe części. Następnie w każdej z nich wyżłabiamy na wylot dziurę, ewentualnie wyjmując trochę środka bułki.
  • 2. Jeżeli mamy duże pętko kiełbasy, odkrawamy kawałek trochę dłuższy niż przygotowane bagietki i przekrawamy go wzdłuż na 2 równe połowy.
  • 3. Takie dwa kawałki kielbasy podsmażamy bez tłuszczu na patelni do mocnego zrumienienia, a następnie wkładamy do bagietek.
  • 4. Każdego nadzianego kiełbasą hot-doga nacinamy w 4 miejscach, w które wkładamy grube kawałki papryki.
  • 5. Hot-dogi posypujemy po wierzchu niewielką ilością żółtego sera i pieczemy przez 5 - 10 minut w 300 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy