Bakaliowe brownie
Składniki:
- 2 tabliczki czekolady z bakaliami
200 g masła
5 dużych jajek
1 szklanka mąki pszennej
2/3 szkalnki cukru
Bakaliowe brownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
Czekoladę i masło rozpuścić w garnku.
-
2.
Białka oddzielić od żółtek.
-
3.
Do żółtek dodać rozpuszczoną ostudzoną czekoladę z masłem, mąkę, cukier i zmiksować to na jednolitą masę na wolnych obrotach.
-
4.
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodać do masy z czekoladą i delikatnie wymieszać wszystko łyżką.
-
5.
Ciasto przełożyć do nasmarowanej tłuszczem i zsypanej bułką tartą keksówki.
-
6.
Piec 60 minut w 180 stopniach.
Komentarze