bakaliowe muffinki

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Mój Bartek uwielbia muffinki i uwielbia bakalie. To jest ich połączenie i każdy maluch może pomagać przy ich wykonaniu

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna: 1.5 szklanki
    - cukier: 0.5 szklanki
    - cukier brązowy cynamonowy: 0.33 szklanki
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - sól: 1 szczypta
    - olej: 0.33 szklanki
    - mleko: 0.33 szklanki
    - Jajko: 1 sztuka
    - bakalie: 1.5 szklanki

Bakaliowe muffinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mały pomocnik 1. W misce wymieszać mąkę, cukry, proszek do pieczenia i sól. Do szklanki wlać olej, następnie wbić jajko i dopełnić mlekiem. Zawartość szklanki wlać do składników sypkich i wymieszać. Mają zostać grudki. bakalie posiekać i wymieszać z ciastem. Przełożyć do foremki do muffinów. Piec 20 minut w 200 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy