Bakaliowe racuszki

0 (0 ocen)

Trochę inna wersja tradycyjnych racuchów :)

Składniki:

  • 3 szkl mąki
    1,5 szkl mleka
    30 g drożdży
    3 łyżki cukru
    2 jajka
    10 dag rodzynek
    odrobina kokosu
    3 jabłka
    1 banan
    szczypta cynamonu

Bakaliowe racuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać cukier i odstawić do wyrośnięcia. Mąkę przesiać, dodać całe jajka, jabłka i banany pokrojone w kostkę, rodzynki i cynamon. Na końcu dodać wyrośnięte drożdże. Wszystko wymieszać i odstawić na ok 15 min. Nakładać łyżką na rozgrzany olej i smażyć na złoty kolor z obu stron. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy