BAKALIOWE TRUFLE

0 (0 ocen)

Nie licząc czasu leżakowania ( które z powodzeniem można pominąć) słodkości te przygotowuje się w kwadrans. Szybko a jak pysznie, zapewniam i zapraszam:)

Składniki:

  • 40 g suszonych daktyli
    25 g jagód goji
    25 g suszonej żurawiny
    10 g rodzynek
    1 łyżeczka siemienia lnianego- 12 g
    3 łyżeczki wiórków kokosowych- 20 g
    1 łyżka wody
    Do obtoczenia:
    Kakao
    1 łyżeczka wiórków kokosowych
    1 łyżeczka mielonych orzechów

Bakaliowe trufle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miseczki przełożyć wszystkie suszone bakalie. Zalać szklanką wrzątku. Zostawić na około godzinę. Następnie odcedzić i zostawić na sicie około 5 minut.
  • 2. W między czasie zmielić siemię. Dodać wiórki kokosowe, oraz namoczone bakalie. Zblendować. Dodać wodę i ponownie zblendować na gładką masę.
  • 3. Wilgotnymi dłońmi formować trufle wielkości orzecha włoskiego. Gotowe trufle obtoczyć . Odłożyć do lodówki na około 2-3 godziny, im dłużej „leżakują” tym są twardsze a tym samym smaczniejsze.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy