Bakłażan na sposób włosko-polski

0 (0 ocen)

  • 15 min

...

  • 15 min

Składniki:

  • •1 bakłażan
    •2 łyżki oliwy
    •1 duży pomidor
    •1 filet śledziowy w oleju
    •2 łyżki kaparów
    •Pieprz

Bakłażan na sposób włosko-polski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażan pokroić na grube plastry. Za pomocą pędzelka ,posmarować je z obu stron oliwą ,smażyć na patelni 5 min ,odwracając gdy się przyrumienią.
    W tym czasie pokroić pomidora w kostkę ,fileta w cienkie paski ,wymieszać z kaparami. Doprawić pieprzem.
    Rozłożyć plastry bakłażana na talerzu ,kładąc na każdy z nich mieszankę warzywno-rybną ,od razu podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy