Bakłażan w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 25 min

...

  • 25 min

Składniki:


  • 275 g ciasta francuskiego
    1 bakłażan średniej wielkości
    250 g mozzarelli
    280 g suszonych pomidorów w oliwie
    Świeża bazylia
    5 łyżek oliwy z oliwek
    Sól morska do smaku
    1 łyżeczka papryki chilli w płatkach

Bakłażan w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażana umyć ,pokroić w plastry o grubości 1,5 cm ,posolić i pozostawić na 30 min na durszlaku. Odsączyć układając na ręcznik papierowy . Posmarować z obu stron oliwą z oliwek i grillować. Ciasto francuskie podzielić na 12 kwadratów. Na każdym kawałku ciasta położyć plasterek bakłażana ,pomidora i mozzarelli. Wierzch posypać płatkami papryki chilli. Piec w temp 180-200 stopni przez 15 min ,aż ciasto będzie rumiane. Dekorować świeżą bazylią.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy