Bakłażan z mozzarellą i pomidorkami
Składniki:
- bakłażan
pomidorki koktajlowe
pomidory z puszki
mozzarella
sól,pieprz
oregano
zioła prowansalskie
czosnek
Bakłażan z mozzarellą i pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
Bakłażany myjemy, przecinamy na pół,każdą z połówek nacinamy,solimy, zostawiamy aż puszczą wodę
-
2.
Następnie bakłażany wyciskamy z wody, rozchylamy aby powstało miejsce na farsz
-
3.
Farsz: pomidory z puszki krojone mieszamy z pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi, czosnkiem,mozzarellą pokrojona w kostkę, przyprawiamy solą,pieprzem ziołami prowansalskimi,oregano, mieszamy
-
4.
Bakłażany wypełniamy farszem, wkładamy do piekarnika , pieczemy w temperaturze 150 stopni ok 30 min
Komentarze