Bakłażan z mozzarellą i pomidorkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

smak Włoch

  • 60 min

Składniki:

  • bakłażan
    pomidorki koktajlowe
    pomidory z puszki
    mozzarella
    sól,pieprz
    oregano
    zioła prowansalskie
    czosnek

Bakłażan z mozzarellą i pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-09ve2yo 1. Bakłażany myjemy, przecinamy na pół,każdą z połówek nacinamy,solimy, zostawiamy aż puszczą wodę
  • image-1p5lmd4 2. Następnie bakłażany wyciskamy z wody, rozchylamy aby powstało miejsce na farsz
  • image-2awcypt 3. Farsz: pomidory z puszki krojone mieszamy z pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi, czosnkiem,mozzarellą pokrojona w kostkę, przyprawiamy solą,pieprzem ziołami prowansalskimi,oregano, mieszamy
  • image-0ymsbny 4. Bakłażany wypełniamy farszem, wkładamy do piekarnika , pieczemy w temperaturze 150 stopni ok 30 min

Komentarze

Podobne przepisy