Bakłażany faszerowane z mielonym mięsem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób

Szybkie ,smaczne i proste

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 3 bakłażany
    400g. mielonego mięsa
    1 cebula
    Sól
    Pieprz
    Pietruszka

Bakłażany faszerowane z mielonym mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bakłażany faszerowane z mielone mięsem 1. Cebulę drobno kroimy, smażymy i dodajemy przyprawione mięso ,razem smażymy i odstawiamy na bok
    2. Bakłażany dzielimy na pół i z każdego kawałka wyciągamy środek tak aby powstało nam coś na wzór łódki
    3. Te część bakłażana którą wyciągneliśmy kroimy na drobne kawałki i smażymy.
    4. Mielony mięso mieszamy ze smażonymi bakłażanamy i dodajemy do bakłażana
    5. Pieczemy w piekarniku w 180°

Porady

Na wierzch można dodać starty ser ale to już według uznania

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy