Baklazany w pomidorach

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Idealne jako dodatek do miesa ale smakuja wysmienicie z chlebem lub same.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duze baklazany
    500 gr pomidorkow koktajlowych
    cebula
    zabek czosnku
    oliwa z oliwek
    bazylia(najlepiej swieza)
    sol,pieprz

Baklazany w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na oliwie z oliwek na wolnym ogniu dusimy cebule drobno pokrojona razem z czosnkiem,dodajemy baklazany pokrojone w kostke i pomidorki koktajlowe przekrojone na pol.Doprawiamy do smaku,dodajemy bazylie i dusimy na wolnym ogniu 30' pod przykryciem.Podajemy na cieplo ale smakuje rowniez na zimno.

Porady

Pomidorki koktajlowe mozna zastapic pomidorami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy