BALLANTINE’S BLACKBERRY MULE

0 (0 ocen)

  • Łatwy

łatwy

  • Łatwy

Składniki:


  • - 40 ml whisky Ballantine’s Finest: 1 szklanka
    - 20 ml świeżo wyciśniętego soku z limonki: 1 szklanka
    - 5 ml syropu cukrowego: 1 szklanka
    - 4 świeże jeżyny: 1 szklanka
    - piwo imbirowe do dopełnienia: 1 szklanka
    - 4 krople Angostury Bitters: 1 szklanka

Ballantine’s blackberry mule - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W szklance typu long ugnieść jeżyny, następnie dodać whisky, sok z limonki, angosturę i cukier. Dopełnić kruszonym lodem i piwem imbirowym, po czym dokładnie wymieszać łyżką barmańską. Dekorować skórką z limonki i jeżyną.

Komentarze

Podobne przepisy