Bananowa pycha - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto kruche:
Schłodzoną margarynę posiekać, dodać żółtka, zagnieść z cukrem, mąką i proszkiem do pieczenia. Szybko wyrobić ciasto i wstawić do lodówki na przynajmniej pół godziny. Tortownicę wysmarować margaryną i obsypać bułką tartą. Wylepić ciastem dno formy, podwyższając brzegi.
Piec ok. 15-20 min. w 200°C.
2.Masa:
Puszkę z mlekiem skondensowanym gotować ok. 3 godziny, gotową masę ostudzić i wyłożyć na cieście. Banany pokroić, skropić sokiem z cytryny i ułożyć na masie.
3.Wierzch:
Śmietanę kremówkę ubić ze śmietan fixem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Rozsmarować na bananach. Udekorować wedle uznania.
Porady
Żeby skrócić czas przygotowania, użyłam gotowej już masy toffi.
Komentarze